måndag 13 januari 2014

När det händer

Efter en lugn helg händer det minsann grejer i veckan. Grejer som jag nog inte kommer göra så många mer gånger i livet. Men jag tror det räcker.

1. Imorgon får jag besök av en journalist och fotograf från GPs helgbilaga Två Dagar. Vi ska prata och laga lite mat, kul va (infoga hysteriskt skräckblandat förtjust skratt)?! Jag tänkte bland annat bjuda på torsk och choklad. Dessutom ska de få lyssna till jäsningsbubblet från uppföljaren till Age Crisis Ale. Mer om det framöver!

2. På fredag morgon tar halv åtta-gänget flyget till Kiruna för en helg på Ishotellet och vildmarkscamp. Inklusive hundspannstripp och skotertur. Hur coolt (i dubbel bemärkelse)? Även detta innebär lite skräckblandad förtjusning för mig. Jag som avskyr kyla och snö ska alltså sova en natt i ett så kallat "snörum". Jag har samlat ihop alla lager-på-lager-kläder i min ägo, lånat termobrallor och köpt en baklava (Ja ja balaclava dårå), så det ska nog gå bra det här. Fast roligast är ändå att det som Lotta oroar sig mest över är att det ska bli för varmt i snörummet...

Middag på ishotellet är bokat och på CampAlta utlovas det både varm soppa och renskavskebab. Dessutom packar vi ner på Jäger och rödvin. Ja jo. Jag ska nog överleva ändå.

Det verkar ju som om kylan kommit även till Göta- och Svealand. Så passa på att värma er med en finfin variant av Gulasch. (Det var visst fler som hade samma tanke. Great minds think alike, right C?)

Gulasch 
4 port
 
400 gram eko-grytbitar av nöt
1 ölkorv med paprikasmak
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk sött paprikapulver
1 tsk starkt paprikapulver
1 lagerblad
1 tsk stött kummin (kom igen, förolämpa den)
1 tetra passerade tomater
2 msk viltfond
2 tetra vatten
2 dl rött vin
3 potatisar
2 morötter
2 paprikor i olika färger
salt
svartpeppar

Gör så här
Bryn köttbitarna i smör i omgångar. Ta upp ur grytan. Finhacka lök och vitlök. Stek mjuka i smör, tillsätt slantar av korv och kryddor. Fräs ytterligare några minuter. Blanda i tomater, fond, vatten och vin. Glöm inte salt och peppar. Låt småsjuda under lock i dryga timmen eller tills köttet är mört (beror lite på vilken typ av kött det är).

Skala morötter och potatis. Skär dessa och paprikorna i bitar. Tillsätt när du beräknar att det är ungefär en kvart kvar. Smaka av med salt och peppar. När rotfrukterna är mjuka tänder du ett par värmeljus och serverar grytan i djupa skålar.


Nu får jag fortsätta googla varianter av "bajsar hundspannshundarna när de springer?". Beroende på svaret får jag överväga att köpa ett par goggles/visir.

12 kommentarer:

  1. My oh my! Fasen vad kul! Hoppas du hamnar i GP på nätet också, så vi kan se :) Vilken vecka du ska ha.

    SvaraRadera
  2. Vad kul att bo på ishotellet:) Har varit på platsen och sett en isutställning en sommar:) Berätta hur det var vill höra....:)

    SvaraRadera
  3. Oj vad mycket roligt du har framför dig! Ishotellet vill jag också bo på någon gång! Ha en underbar vistelse och hoppas att du inte får bajs på dig.
    Och lycka till med matlagningen.
    KRAM

    SvaraRadera
  4. Hjälp vilken vecka! Superkul med artikel i två dagar (enda anledningen att läsa GP om du frågar mig), hojta när det är publiceringsdags! Ishotell låter ju fantastiskt spännande också, men jag förstår de blandade känslorna, trots att jag gillar snö;) kram och lycka till med veckans bravader!

    SvaraRadera
  5. Gud så spännande! Alltihop!
    Så kul att GP kommer och gör reportage om dig! Du är helt klart värd att lyftas fram, finaste Kim.
    Ishotellet har jag länge drömt om att besöka. Men jag hade nog varit lite nervös-pirrig som du. Det är läskigt om man åker iväg och fryser arslet av sig...
    Finns det godare och mer värmande än gulasch när kylan slår till?! tror knappt det. Två tummar upp!
    Kramar.

    SvaraRadera
  6. Hahaha! Great minds DO think alike! :=) Och kul med GP kompis, hojta när den kommer - jag är ingen frekvent läsare annars. Kram!

    SvaraRadera
  7. Tack för titten och kommentaren på min blogg! Vilken otroligt spännande vecka du har framför dig. Lycka till med matreportaget och ha en härlig vistelse på Ishotellet! Min dotter - som också avskyr kyla - var helt fascinerad. Titta gärna in på vackra bilder därifrån. http://www.josefincasteryd.se/blogg/2012/05/26/frozen-love/.

    SvaraRadera
  8. Go Russinet go! Fasiken vad kul, tur att du varvar uppmärksamheten med extremkyla så att inte kändisskapet stiger dig åt huvudet! Nä, skämt å sidor, det där fixar du galant! Kram

    SvaraRadera
  9. Gulasch är ju vinterns värmande höjdare!
    Alltså.....kolla ju insta-flödet lite dåligt idag men fattade vad det var som var på gång. Har ju sett i GP att de efterlyst hemmakockar. Spännande! Minst lika spännande som ishotellet.

    SvaraRadera
  10. God fortsättning, fina Kim! Vilken spännande vecka du har framför dig! Lycka till med reportaget, dte fixar du galant! Inför resan hade jag känt som du - men tur att ni har alkohol, det värmer. Och i värsta fall får ni krama varandra varma! ;-) kram

    SvaraRadera
  11. Wow! Älskar snö och kyla! Övernattning på Ishotellet är ännu en grej som ligger på min saker-att-göra-och-platser-att-besöka-den-dag-det-vänder-lista (som börjat ta romanliknande proportioner). Inte alls avis :p Haha, ja ni kanske blir för varma med björnfällar och allt. Om inte annat lär det bli en morgon utöver det vanliga. Varm lingodricka och bastu, inte helt fel start på en lördagsmorgon.
    Trevlig resa!

    SvaraRadera
  12. Alltså det är ju så in i bänken kul detta med GP, vilka kändisar vi frotterar oss med! Kan man inte läsa artiklarna på nätet så måste du lova att lägga upp dom här, vi är ju nyfikna som tusan.
    Ishotellet låter onekligen intressant att besöka och det verkar som att du är förberedd och rustad till tänderna. Ja, kanske för hela ansiktet också då, beroende på hundspannsfunderingarna:)

    Hoppas du får en fantastisk helg och upplevelse
    kram på dej bästaste russintant!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails