lördag 29 juni 2013

Bakbalans

Det är ganska dåligt med bak på Tant Russins bak. Men det är för att Tant Russins bak inte ska bli en alldeles för stor en, if you know what I mean... Men å andra sidan vill man ju inte heller att baken ska bli alldeles för liten (orka köpa nya byxor, det är för fasen det värsta jag vet).

Sen så är det ju väldigt gott med sött. Speciellt sött i kombination med friskt, blommigt, krispigt, krämigt och jordgubbigt. Som i den här briljanta sommarpajen, vars ursprung ligger i en klassisk Key Lime Pie.

Krämig lime- och fläderpaj
200 gram digestivekex
100 gram smält smör
1 tsk kanel
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk råsocker

1 burk sötad kondenserad mjölk
1/2 dl koncentrerad flädersaft
4 äggulor
1/2 dl färskpressad limesaft

2 askar jordgubbar
rivet limeskal

Gör så här
Krossa kexen, blanda med smält smör, vanligpulver, kanel och socker. Tryck ut i en pajform, dia 24 cm, och grädda i ugnen i 200 grader, drygt fem minuter. Ta ut och låt svalna.

Rör kondenserad mjölk, äggulor, fläder- och limesaft till en slät smet. Häll i pajskalet och låt stå i kylen över natten. Vid servering kvartar du jordgubbarna, toppar pajen och river över limeskal. Sen så äter du så mycket du bara kan!


Just nu lever jag det goda livet kan man säga. Har knappt ätit hemma på hela veckan, utan har bara gottat mig ute på lokal. I torsdags var jag till exempel på 2112 och krängde en fin burgare, igår kväll tog jag med mor och far på Stearin - rekommenderas varmt! - och ikväll ska vi testa nya Grill Grotesque på Linnégatan. Det går alltså ingen nöd på mig inte.

Fortsatt trevlig helg vänner!

20 kommentarer:

  1. Vilken fin och somrig paj! Kram

    SvaraRadera
  2. En version på den pajen fast med oreobotten inhandlade jag ingredienser till tidigare idag, det blir nog poppis på veckans släktkalas hoppas jag. Just nu känns det som att jag skulle kunna äta hela själv. Hungrig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har jag nog sett hos Picki! Lätt och smart att förbereda - det gillar vi! :)

      Radera
  3. Härligt att det inte går någon nöd på dig tjejen! Det är bara att njuta och äta på ;)

    Vilken fin paj, wow! Tycker precis som (tror det var) Remsan som skrev på IG att du ska skicka in denna till den där tävlingen. Självklart ska man njuta av livets goda... det får bara inte bli varje dag för då får man ändå köpa nya (större byxor) och vem vill göra det liksom? :D Kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. För stora byxor eller för små, lika jobbigt ;)

      Jag tror det var en tårt-tävling, så denna kanske inte riktigt kvalar in..? kram!

      Radera
  4. Vilken PAAAAAAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!! GE MIG! (Och ja, alla tusen utropstecken är ett måste när man ser godsaker som den här.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Denna paj kräver sina utropstecken jag lovar!!!1!!

      Radera
  5. Jag som burgare-älskare - HUR har jag kunnat missa 2112?! HUR?! Måste åtgärda. Nästa vecka blire lokalmiddag för mig med. Tack för tipset! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Itäs burger heaven! Alla möjliga varianter. Och ÖL!

      Radera
  6. Men ÅH, så gott det ser ut, jag-tror-jag-döör!

    SvaraRadera
  7. Lime, fläder och jordgubb - vilken suverän kombo!!!!

    SvaraRadera
  8. Bra med bakbalans! Har du vägt halvorna :-) Hi hi... Ruggigt gott. Jag får börja lära mig att baka på egen hand nu. Men med sån här bra inspiration ska det nog gå bra.

    Kul att se att du har fullt upp med häng och gott att äta och dricka på sta'n på kvällarna. Göteborg måste vara en riktigt härlig sommarstad!

    Kram till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ho ho, det kan bli vårt, ska testa. Återkommer!
      Man får ibland lära sig nya saker, på gott och ont. Men detta smakar ju gott iallfall :)

      Jag har det för bra jag. Men lite sommarväder så blir det ännu bättre. Kram!

      Radera
  9. Det är väl härligt att kunna njuta av god mat ute på restauranger en del. Det blir så mycket hemmahäng ändå när mörkret kommer. Jag försöker matsurfa lite hemma hos vänner, men än så länge går det trögt för de jobbar fortfarande.
    Din fina dessert låter helt ljuvligt god! Vad kan gå fel med dessa smaker?!
    Fortsätt njut vännen. Kramar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matsurfing - låter som något jag ska bli bättre på! Kram!

      Radera
  10. Så gott med fläder i - mums! Så roligt med en massa restauranghäng! Hos mig går de i perioder, ibland äter jag ute mycket och längtar efter hemlagat, sen äter jag hemlagat och längtar ut... Hoppas du hade en fin snabbvisit i London, btw! Stor kram

    SvaraRadera
  11. Sikken paj! Måste definitivt ta mig an den där kondenserade mjölken igen. Verkar vara en riktig toppeningrediens. För att inte tala om fläder. Kan det någonsin bli fel med fläder.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails