måndag 2 juli 2012

Skogsmulle eller blötdjur?

Ni skulle ha sett mig igår då jag hankade mig fram här hemma. Nej, jag lyckades faktiskt hålla mig på pållen hela tiden, men fick ändock en del sviter efter fyra timmar i sadeln. Jepp, lår- och ljumskelmusklerna fick sitt. Även nacke, rygg och axlar. För att inte tala om hur det kändes i händerna. MEN vilken härlig lördag vi hade. Jag är ingen friluftsmänniska på något sätt, inte heller någon hästmänniska, men det är något visst att komma ut i naturen tillsammans med ett stort djur. Rannekärr hette gården som höll i turridningen. Vad som fick två av de minsta smurfarna i staden att välja att rida på en av de största hästraserna är ju en fråga som går att diskutera kring...



Igår blev det alltså inte många meter avverkade, men idag tog jag mig i kragen. På söndag är det ju dags för Vansbrosimningen och jag tyckte det kunde vara på sin plats att iallafall ha simmat utomhus EN gång innan. Sagt och gjort, det blev en 40 minuter i Sisjön (sisådär 17 grader). Det här kanske låter sjukt, men det var härligt! Jag är taggad inför 3 km i Vanån och tycker nästan jag kan skönja lite simhud mellan fingrarna...

Dagens recept innehåller inte hästkött men däremot fisk. Fiskbiffar passar alldeles utmärkt i burgare, men jag äter dem helst med en matig sallad och kall yoghurtsås.

Havets asiatiska biffar
500 gram vit fiskfilé
1 burk (170 gram) räkor i lake
1 liten schalottenlök
1 nypa chiliflingor
rivet skal och saft av 1/2 lime
2 msk färsk riven ingefära
ev. hackad koriander
salt
peppar
smör till stekning

Gör så här
Finhacka fisk och räkor. Man kan mixa till en smet också men jag gillar när det är lite grövre textur. Finhacka även löken och blanda med fiskfärsen. Tillsätt chili, lite, ingefära och koriander. Salta och peppra, forma till biffar och stek i smör på medelhög värme. Lätt som en plätt.


Du kan givetvis smaksätt dem på annat sätt: dill, persilja eller andra örter, citron, färsk chili, jalapeños? Curry eller kapris? Kaviar eller saltgurka? Du bestämmer.

Imorgon blir det middag ute på lokal, vi ska testa Göteborgsoperans Sommarveranda. Hasta la vista!

10 kommentarer:

  1. Vågat att kasta sig upp på en hästrygg så där, eller gick det mer sansat till att komma upp i sadeln :-)

    Lycka till på Vansbrosimningen! Mannen ska köra Stockholm Triathlon i slutet av augusti. Han testade alla distanser i helgen och simmade med våtdräkt. Fusk va?

    Fiskbiff borde jag offra mig på och göra till nämnda man, det skulle han nog gilla men jag skulle ta korv eller nåt i stället.

    Ha en bra kväll och en ännu bättre i morgon, vilken massa grejer du hittar på!

    Kram till dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var mer så att vi behövde klättra...
      Nej nej, våtdräkt är icke fusk, det tycker jag inte :) Ska nämligen också ha det. Lycka till till mannen!

      Radera
  2. Duktiga Kim, förstår inte hur du klarar av att simma Vansbrosimningen. Jag är då impad :)

    Jodå, det där med att ha träningsvärk efter ridningen har jag då erfarenhet av... hu vilken värk man får. Men det är ju ändå så kul att rida när man får tillfälle.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klarar och klarar, det får vi väl se :)

      Radera
  3. Jag är så imponerad att du ska simma! Själv får jag nackspärr eller minst ett par kallsupar efter ett tiotal meters simning. Hej heja Kim!
    Fiskbiffarna bokmärker jag. Min barn älskar allt som serveras i biff-modell.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vatten lite av mitt element, är ingen löpare eller så.
      Saken är biff!

      Radera
  4. Ja, det var ju inga små hästar de där. :) Lycka till på Vansbrosimmet!

    SvaraRadera
  5. Stabila hästar det där! Låter som en grym dag. Hellre fiskbiffar än hästbiffar...;)

    SvaraRadera
  6. Låter som en underbar dag!Men jag förstår att du hade ont i kroppen. Man kommer nog åt många muskler som kanske är lite mindre aktiva till vardags,så att säga. Fiskbiffar älskar jag. Gott med asiatisk smaksättning.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails