måndag 23 juni 2014

SM i fika

Skeppohoj Hej och oj! Bloggen har visst hamnat i bakvattnet av något som bäst kan beskrivas som en löjligt trevlig mini-båtsemester. 3 nätter i sovsäck i ruffen på en Brofjord 36 (jag vet inte heller så mycket om båtar, men jag har iallafall lärt mig vad det är för en) och lika många dagar med sol, lite regn, bad, bubbel, kortspel, midsommarfirande och god mat. Då fika är något av en nationalsport i båtvärlden har vi naturligtvis ätit en massa kakor. Bland annat de här fina rabarber- och jordgubbsrutorna som jag hade med mig.

Sommarrutor
24 rutor

200 gram mjukt smör
4 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
1/3 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kardemumma
5 1/2 dl vetemjöl
300 gram rabarber
300 gram jordgubbar

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader, lägg två bakplåtspapper omlott i en ugnsplåt (30x40 cm) med hög kant. Rör ihop smör och socker ordentligt. Tillsätt ägg, vaniljpulver och kardemumma. Tillsätt vetemjölet pö om pö. Häll smeten i långpannan och bred ut den ordentligt.

Skär rabarbern i centimeterbitar och jordgubbarna i kvartar. Fördela frukten jämt över smeten och tryck till lite. Grädda i mitten av ugnen ungefär 25 minuter, kakan ska inte vara helt torr. Ta ut och låt svalna och skär sen i bitar. Den mår bara bättre av att stå till sig en dag eller två - promise.


Jag fortsätter på det soliga spåret: imorgon åker jag till Spanien! Planen är att det blir mindre kakor, men lika mycket bad och framförallt lite mer fysisk aktivitet. Jag ska på Yoga- och SUPresa! (Märk: skillnad på SUPresa och suparesa). Jag är pirrig och förväntansfull. Kanske lite extra då det här är en resa jag gör på egen hand. Så om jag försöker interagera med er på olika sätt (telefon, mail, röksignaler, morsespråk) så är det för att jag har tröttnat på mitt eget sällskap.

Ha en fin vecka nu mina vänner! Kram!

22 kommentarer:

  1. Nu kliar det i min "segeltarm"!!! Om två veckor har jag semester och då mönstrar jag på en OE 36:a :-) Segla kan vara det bästa jag vet, näst efter gott fikabröd då förstås!

    SvaraRadera
  2. Hojohoj på dej! Seglarturen såg helt ljuvlig ut, vi följde dej allt på IG:) Och Spanienresan, vilken grej! Att göra sånt helt på egen hand blir vi så imponerade av, det krävs ett stort lass mod att ta sej för det! Har sett sån där stå upp paddling på tv, det ser ju döhäftigt ut - tur du har vanan inne från sjön:)

    Hoppas du får det riktigt bra, men snälla håll dej från morse för det fattar vi ingenting av!
    Kramar på dej

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för pepp! Jag skickar röksignaler och berättar när jag är på plats! Kram.

      Radera
  3. Åh om jag inte ser huvuden djupt ner i toalettstolar så fort jag tänker "båt" så hade jag också velat segla. Låter asmysigt. Ha så himla bra på resan nu! När man lärt sig uppskatta sitt eget sällskap ska man vara nöjd :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha what?! Någon film jag har missat?

      Tack, det blir säkert finemang det här. Har ju trots allt bästa sällskapet!

      Radera
  4. Skulle gärna åka mer båt än vad jag gör (inte alls) men måste hitta någon först som har tillgång till en :-) Ha det helt fantastiskt i Spanien - blir supersinspirerad att göra något liknande själv. Det skulle nog göra mig gott. Bättre sällskap än dig själv kan du inte hitta!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Åh, att åka båt! Finns inget bättre. Vi har ju motorbåt, och jag ä-l-s-k-a-r allt det där klassiska - vinden i håret, köra snabbt, blablabla. Segelbåt låter fint det med, och det såg ju onekligen ut som om ni hade en grym midsommarhelg! KRAM!

    SvaraRadera
  6. De där rutorna såg fina ut!
    Vad härligt med en aktiv semester. En riktig rå om sig själv-semester. Unna och götta! Ser fram emot att höra allt om den!

    SvaraRadera
  7. Resa på egen hand ger vuxenpoäng i stora lass. Jag har ännu inte gett mig på det, men n är det inte för sent. Hoppas att du får det riktigt bra! Kram! Rutorna såg inte helt fel ut!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är aldrig försent. Rekommenderas!

      Radera
  8. Även om det låter härligt avkopplande att vara till sjöss i tre dygn så låter din andra resa ÄNNU mer lockande! Jag är så grymt sugen att åka på en tränings- och wellbeingresa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är något av det bästa jag gjort!

      Radera
  9. Tre korta, tre långa, tre korta och jag kommer som ett skott! Fast jag tror inte du kommer behöva oss, det blir ni vi som försöker kontakta dig när vi går under i det tråkiga svenska sommarvädret! Ha det bäst nu!

    SvaraRadera
  10. Spanien gahhh vad kul du kommer att få det kanon finis kram Sofia

    SvaraRadera
  11. SM i fika? Jag ställer upp !

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails